 تصویر |
شرح: |
تلفنهای همراه کارکنان و پرسنل بیمارستانها و مراکز و کلینیکهای بهداشتی منبع انواع میکروبها هستند. این میکروبها شامل انواع عامل بیماری زایی هستند که میتوانند سبب ابتلای بیماران بستری شده در بیمارستان به عفونتها و بیماریهای مختلف شوند.
پژوهش های دکتر فاطما اولگر و چندین پژوهشگر دیگر در دانشگاه اوندوکز مائیس ترکیه نشان می دهد که اکثر پزشکان پرستاران و سایر پرسنل مراقبتهای بهداشتی که در بخشها و اتاقهای عمل کار میکنند به همراه خود تلفن دارند و این تحقیق نشان داده است که 95 درصداز تلفنهای همراه این افراد، آلوده به میکروب است.
این پژوهشگران همچنین هشدار دادند: میکروبهای روی این وسیله ارتباطاتی که در بیمارستانها استفاده میشوند اغلب بیشتر از یک نوع و اغلب نیز از نوع باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیکها هستند.
جزئیات این تحقیق در مجله «سالانههای میکروبیولوژی و آنتی میکروبیاهای کلینیکی» منتشر شده است.
به گفته متخصصان؛ خطرناک ترین این میکروبهای عفونی باکتریهای استافیلوکک هستند که از تلفنهای همراه کارکنان بیمارستان به اتاقها و بخشهای مختلف بیمارستان منتقل میشوند.
وقتی از شرکت کنندگان در این پژوهش درباره این مطلب سوالاتی پرسیده شد، 90 درصد از آنها اظهار داشتند که هرگز تلفنهای همراه خود را تمیز نمیکنند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که تلفن همراه در محیط بیمارستان امکان انتقال باکتری را از بیماری به بیمار دیگر و در بخشهای مختلف تسهیل میکند. به همین خاطر محققان توصیه میکنند که باید با مواد عفونت زدای حاوی الکل طبی تلفنهای همراه کارکنان این قبیل مراکز میکروب زدایی شوند و به این ترتیب جلوی انتقال میکروبها گرفته شود.
خبرگزاری ایسنا |