 تصویر |
شرح: |
· لیستریوز: باکتری لیستریا مونوسیتوژن (عامل بیماری که باعث لیستریوز میشود) میتواند از جفت عبور کند و برای جنین حتی کشنده باشد. به منظور جلوگیری از این عفونتها نباید فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه را نباید مصرف کنند.جگر· توکسوپلاسموز: این عفونت میتواند برای جنین خطرناک باشد، این بیماری از طریق کیستهایی که در انگل مدفوع گربههای آلوده وجود دارند، از طریق دست زدن به گربه یا فضولات گربه، میوهها و سبزیجات آلوده به این کیستها یا خوردن گوشت حیواناتی که با غذاهای آلوده به این کیستها تغذیه شدهاند، منتقل میشود.
با دوری کردن از گربهها، شستن میوهها و سبزیجات قبل از خوردن آنها، اجتناب از خوردن هر گونه گوشت نیمپز و پوشیدن دستکش حین کارهای باغبانی، میتوان خطر این عفونت را در دوران بارداری به حداقل رساند.· سالمونلا: این نوع شایع از مسمومیتهای غذایی که بر اثر باکتریهای سالمونلا ایجاد میشود، معمولاً به جنین آسیبی نمیرساند اما در زنان باردار اگر شدید باشد میتواند به سقط یا زایمان زودرس منجر شود. باید از مصرف تخممرغ خام یا نیمپز و گوشت نیمپز پرندگان اجتناب کرد.· زنان باردار باید از مصرف غذاهای دریایی خام از قبیل سوشی و صدف خودداری نمایند زیرا خطر انتقال هپاتیت و انگلهای رودهای در این موارد وجود دارد.کافئین در بارداری ممنوع! بهتر است که در طی بارداری مصرف الکل قطع شود و مصرف کافئین نیز در حد اعتدال صورت گیرد. مصرف الکل میتواند منجر به تولد نوزاد مبتلا به سندرم الکل جنینی و اختلالات یادگیری شود. مصرف زیاد کافئین میتواند خطر سقط را در اوایل بارداری افزایش دهد.اثرات الکل در 2 ماه اول بارداری که اعضای جنین در حال تشکیل هستند، شدیدتر از هر زمان دیگری است.
امروزه تصور میشود که صرفا یک نوبت افراط در مصرف الکل در این مرحله از بارداری، به اندازه افراط در مصرف الکل در بقیه بارداری زیانآور است.زنان باردار باید مصرف کافئین خود را از تمامی منابع (شامل قهوه، چای، کاکائو و نوشیدنیهای حاوی کولا) به 300 میلیگرم در روز کاهش دهند. مصرف بیشتر از این مقدار ممکن است با رشد و تکامل جنین تداخل کند و خطر تولد نوزاد با وزن کم را افزایش دهد.
فولات، کلسیم و آهن مواد مغذی کلیدی برای زنان هستند و زنان باید سعی کنند غذاهایی غنی از این مواد مصرف کنند.· فولات: منابع مناسب فولات عبارتند از سبزیجات دارای برگ سبز از قبیل کلم و اسفناج و حبوباتی از قبیل نخود و لوبیا قرمز.· کلسیم: این ماده معدنی به صورتی طبیعی در فرآوردههای لبنی، ماهیهای کنسرو شده همراه با استخوان و اسفناج فراوان هستند.· آهن: غذاهایی که به صورت طبیعی غنی از آهن هستند، عبارتند از: گوشت قرمز و امعا و احشا، جگر و دل و قلوه؛ اسفناج؛ میوههای خشک و حبوبات از قبیل دانه سویا و لوبیا قرمز. |